Complete Integratie

Deze kraan kan nu minimaal 8 uur draaien op zijn interne accupakket. En hij kan dagenlang werken op een bescheiden stroomsterkte van niet meer dan 16 ampère. Met andere woorden, volledig emissievrij.

Verspreid over heel Nederland zijn zo’n 1.300 kranen aan het werk. Met dit in het achterhoofd beginnen we bij voorkeur met het ombouwen van bestaande units. Kranen die voldoen aan de eisen van deze tijd en niet buiten gebruik hoeven te worden gesteld, maar toch kunnen profiteren van een duurzaamheidsupgrade.

Gemiddeld wordt er met een mobiele kraan acht uur per dag gehesen. Ongeveer 5% van deze activiteit bestaat uit het transporteren van de kranen van de opslagruimte naar de bouwplaats. Daarom is het van levensbelang om eerst de boven motor om te bouwen. De eerste stap was het ombouwen van de kraanaandrijving naar elektrisch vermogen. De elektriciteitsvoorziening op bouwplaatsen is vaak vrij beperkt. Daarom hebben we gekozen voor een systeem dat op eigen batterijen werkt, maar indien nodig ook kan worden aangesloten op het stroomnet van de werf. Bovendien trekt de motor maximaal 16 ampère. Daarnaast is de kraan zeer stil, waardoor hij voldoet aan de huidige geluidsoverlast regelgeving.

Daarnaast is het ook mogelijk de machine te voorzien van een waterstofpakket.  MEER INFORMATIE HIEROVER?