Waterstof

Aangezien de meeste voertuigen voldoende autonoom kunnen worden geëlektrificeerd, daalt de behoefte aan geïntegreerde H2-oplossingen tot een paar specifieke soorten machines en specifieke gebruiksscenario’s.

Met standaardisatie; oplossingen voor het verwisselen van batterijen en opladen op locatie worden de oplossing voor bouwplaatsen en machines. Bovendien biedt een centrale energiehub de mogelijkheid om te profiteren van meerdere gebruikers die groen laden nodig hebben.

ECS bouwde de eerste van deze energiehubs, het voertuig kan direct vanuit de hub opladen of het accupakket laten wisselen. De energiehub is geschikt om het hele terrein van energie te voorzien, van het opladen van klein elektrisch gereedschap tot het leveren van piekbelastingen bij zware bouwwerkzaamheden.

Meet the safe & Practical Hydrogen Powder
Waterstofopslag met hoge dichtheid is een uitdaging voor stationaire en mobiele toepassingen en blijft een grote uitdaging voor transporttoepassingen. Momenteel beschikbare opslagopties vereisen doorgaans systemen met een groot volume die waterstof in gasvorm opslaan. Dit is minder een probleem voor stationaire toepassingen, waar de voetafdruk van tanks met gecomprimeerd gas minder kritisch kan zijn.

Voor de Europese markt is ECS Holland een samenwerking aangegaan met Electriq Global. Wij streven naar een gebruiksvriendelijke en te bedienen generator set met een hoge energiedichtheid op basis van waterstof in poedervorm.

Waterstof in poedervorm kan tot 10 keer meer waterstof opslaan dan zijn gecomprimeerde vorm -4,97 KWH per volumetrische liter in tegenstelling tot 0,57 KWH per liter in gecomprimeerde waterstof gecomprimeerd bij 250 bar. Waterstof in poedervorm lekt niet en kan jarenlang worden bewaard zonder speciale voorzorgsmaatregelen te nemen.

Bij dit waterstofproces reageert waterstofgas met KBO2 om een poederachtige, koffieachtige verbinding (KBH4) te produceren, klaar voor gemakkelijk en veilig opslag en transport.
Het dehydrogenatieproces maakt waterstof – en KBO2 als bijproduct – vrij en vormt zo een volledige cyclus.

Van het aanleveren van het systeem, onderhoud tot het aanleveren en afvoeren van het poeder, ECS Holland ondersteund en levert de volledige cyclus.

Op dit moment kunnen wij verschillende systemen leveren:

Mobile system integration

Lees meer

stationary stand alone system

Lees meer

DRY, INERT, SAFE | SIMPLE | RENEWABLE & RECYCLABLE | HYDROGEN ON DEMAND |HIGH ENERGY DENSITY | ZERO EMISSION SYSTEMS

Dit project is mede mogelijk gemaakt door RVO